Story

Start 9H3WY Ans 9H3WX Arno Story

Guestbook

Sorry for non Dutch readers this page will be translated into English when we are home again.

In het onderstaande verhaal zijn de vermelde tijden gelijk aan de Nederlandse tijden dus ook aan de tijd op Malta.

Woensdag 19 september 2007

Na een slechte nacht vertrekken we om 08.10 uur richting Lelystad, bij een temperatuur van 12 graden, waar we de trein nemen naar Schiphol. Zenuwachtig als we zijn omdat het onze eerste vliegreis wordt. Op Schiphol treffen we Ronald en Marion (PD3MV, 9H3MV). Dit is voor ons een geluk want zij hebben deze reis al vaker gemaakt. Dan komt het onvermijdelijke het moment van opstijgen. Dit voelt even vreemd maar nadat je op hoogte bent begin je er aan te wennen en is het geweldig de Alpen te zien vanuit de lucht. Daarna wordt het landschap weer vlak. De ogen zakken dicht en een tijdje later vliegen we boven zee en SiciliŽ. Daar wordt de daling ingezet en dat veroorzaakt bij ons een enorme druk op de oren. Om 15:15 uur sta je op Malta. De hitte is in het vliegtuig na het openen van de deuren goed voelbaar het is er namelijk 33 graden. We worden opgewacht door Wim (PG9W, 9H3ON) en Els. In het hotel eerst even iedereen begroeten in de shack op het dak met een lekker glaasje fris. Dan even naar de kamer met airco om andere kleren aan te trekken want de lange broek moet snel vervangen worden door de korte. Om ongeveer 18.40 uur vertrekken we naar het terras voor happy hour. Aansluitend gaan we eten. Pompoensoep, halve kip, gebakken aardappels en een stukje taart. Je zou het bord er bij opeten. Dan nog even naar de shack voor een kopje koffie en dan langzamerhand naar bed. Direct slapen is er niet bij want de reis wordt eerst nog even besproken. We hebben eindelijk vakantie.

Donderdag, 20 september 2007 (9H20 dag)

Na een nacht goed slapen zitten we om ongeveer 09.00 uur aan het ontbijt. Wat ook goed verzorgt is. Daarna een wandeling gemaakt langs de boulevard. Dan kun je, je niet voorstellen dat Malta de zelfde oppervlakte heeft als Texel. We komen tot de conclusie dat het door het enorme rotsmassief moet komen. Om 11.00 uur is het koffietijd in de shack. Hierna lekker de kunst afgekeken bij iedereen die op dat moment actief waren. Dan is het om 13.30 uur alweer lunchtijd (de tijd vliegt). Allebei een heerlijke omelet gehad met oma frietjes. De headsets gepakt en om 15.00 uur de stoute schoenen aangetrokken om op 20 meter actief te zijn met 9H20, Arno first operator en Ans als second operator. Na 1 uur en 20 minuten zijn er 74 stations gelogd. Dat zijn er niet extreem veel maar dat geeft niet. Na een diner bestaande uit uiensoep, lapje vlees, aardappelen en een stukje taart is het om 21.00 uur tijd voor het Nederlandse net. Arno is first operator en Peter (PA3GUU, 9H3YT) is second operator. Na 4 avonden lukt het eindelijk weer om het Nederlandse net te draaien. Er worden 30 stations gewerkt in een uur tijd waarvan er 28 Nederlandse stations. Toen het rondje was afgelopen kreeg de first operator even bijles hoe het een en ander anders kan en ook aangenamer is voor iedereen (hi). Om ongeveer 23.45 uur zijn we naar onze kamer gegaan om de binnenkant van onze oogleden te bestuderen.

Vrijdag, 21 september 2007 (Eigen call dag)

De nacht zijn we weer goed doorgekomen met dank aan de airco op de kamer. Arno was om 07.15 uur opgestaan omdat hij niet meer kon slapen. Heeft zich gewassen en aangekleed en is naar de shack gegaan. In de shack waren Sjirk (PE1OFJ, 9H3YM) en Andre (PA3HGP, 9H3S) al aanwezig en actief. Bij Sjirk liep het wel maar bij Andre niet. Van Sjirk mocht Arno het wel overnemen. Om 08.00 uur heeft Arno onder zijn eigen Call 9H3WX het overgenomen en is om 09.10 uur gestopt om te gaan ontbijten. Toen stond zijn teller op 46 gewerkte stations in een uur. Na het ontbijt met scrambled eggs en bacon hebben wij ons even terug getrokken op de kamer. Om 11.00 uur was er weer koffie in de shack. Daarna heeft Ans plaats genomen achter de 20 meter set en is in de lucht gekomen als 9H3WY. Het was wel even wennen want het is altijd anders dan in een contest en je moet iets meer info uitwisselen met het tegenstation. Na ongeveer 1 uur hield ze het voor gezien en stond de teller op 21 stations. Dan kom je er achter dat de dagen omvliegen want dan zit je alweer aan tafel voor de lunch bestaande uit een sandwich kaas en een sandwich ham. Na de lunch natuurlijk weer naar de shack. Daar even gezeten en daarna is Ans weer achter de 20 meter gaan zitten en heeft daar in ongeveer 3 uur tijd 84 stations gelogd. Haar teller staat op dat moment op 105 gelogde stations. Men zal het niet geloven maar dan is het alweer tijd voor het happy hour en aansluitend eten. Deze keer tomatensoep, kip kerrie met rijst, frietjes en als toetje een stukje appeltaart. Na het eten alweer tijd voor het Nederlandse net. Ans als first operator en Wim (Bill, PG9W, 9H3ON) als second operator. Het was dus de vuurdoop voor Ans als 9H20. Eerst werden er een 7 tal Nederlanders gewerkt waarna het met Nederland niet meer lukte maar prima over de grote plas of te wel Amerika en zelfs Peru zat er tussen. Om ongeveer 21.40 uur was het helemaal gebeurd op 20 meter met het maken van QSOís. Om 21.30 uur zijn Andre, Peter en Arno met Arthur (9H1PS) mee gegaan om wat nachtfotoís te maken en vooral om te leren hoe je ze het beste kunt maken. Het is zeker aan te bevelen gebruik te maken van een statief. In ieder geval veel van geleerd en aardige fotoís gemaakt. Om 01.40 uur was Arno weer terug van het uitstapje.

Zaterdag, 22 september 2007 (9H20 dag)

Na een wat korte nacht toch op tijd kunnen opstaan voor het ontbijt van 9.00 uur. Na het ontbijt zijn we gaan winkelen en hebben ansichtkaarten gekocht voor de thuisblijvers ze moeten alleen nog even wachten want we hadden geen puf om een half uur in de rij te gaan staan voor een paar postzegels. Dit komt omdat het in de smalle straten van Qawra erg druk met autoís is waardoor je een soort smog hebt en daar kunnen wij helaas niet tegen. Misschien is het een oplossing om de milieu partijen een jaar naar Malta te sturen zodat ze zich wat minder druk maken om Nederland en de daar uit voortkomende belastingmaatregelen. Ook hebben we nog een schrijfblok gekocht om te dienen als kladblok. Rond koffietijd (11.00 uur) waren we weer terug en hebben we buiten op het dak van de koffie genoten. Daarna hebben we ons tot aan de lunch vermaakt in de shack. Na de lunch welke bestond uit omelet kaas en omelet ham zijn we weer naar de shack gegaan. Om 14.15 uur is Arno met 9H20 in de lucht gegaan maar het liep niet geweldig door de ScandinaviŽ contest. Hij had in half uur 15 verbindingen. Van 15.30 tot ongeveer 17.00 uur hebben we op het dak van het hotel genoten van de Air show boven de baai. Het slotstuk was een demonstratie van een Nederlandse F16. Om 18.00 uur is Ans begonnen op 20 meter met 9H20 en 9H3WY wat haar 25 verbindingen opleverde in 1 uur tijd. Omdat we niet in het hotel gingen dineren moesten we ons omkleden en dus een lange broek aantrekken. We gingen met de hele groep naar restaurant Incognito en zaten daar om 19.45 uur aan tafel. Het eten bestond uit broodjes vooraf, een overheerlijke groentesoep gemaakt van verse groente, malse stukjes rundvlees met een groentemix, aardappeltjes en frietjes. Als toetje had Ans vanille ijs en Arno chocoladetaart. Het was erg gezellig en voor we er allemaal erg in hadden was het al 23.55 uur. Het was ongeveer 01.00 uur dat we op onze kamer waren om naar bed te gaan.

                                   

Zondag, 23 september 2007 (Eigen call dag)

Na een goede nachtrust waren we om 9.15 uur bij het ontbijt waar we genoten hebben van geroosterde boterhammen met jam. Daarna is Arno met Wim, Sjirk en Peter naar de Maltese radioclub MARL geweest, zij waren om 12.00 uur weer terug. Ans is in de shack gaan zitten en heeft het log van 9H20 bijgewerkt en verder een beetje gelezen tot Arno terug was en is vanaf 12.00 uur actief geweest op 17 meter en heeft maar 10 verbindingen kunnen maken in 1 uur tijd maar dat geeft niet want het is een band waar ze met haar home call niet mag komen. Daar wij ons absoluut niet lekker voelden hebben wij de lunch aan ons voorbij laten gaan en zijn wij naar bed gegaan. We werden uiteindelijk wakker van de F16 want de Air show was 2 dagen. Rond 18.45 uur zijn we naar de shack gegaan waar Arno 21 verbindingen in 40 minuten heeft gemaakt. Daarna zijn we naar beneden gegaan om te eten. We kregen spaghetti bolognese, een sudderlapje met aardappelen en een klein beetje groente gevolgd door een stukje dubieuze taart die hebben laten staan nadat we hem geproefd hadden zoals velen met ons. Om 22.15 uur is Ans achter 20 meter gaan zitten en heeft in een half uur 8 verbindingen gemaakt. Daarna is er iemand anders gaan zitten. Om 0.00 uur is Arno achter 20 meter gaan zitten en heeft in 1 uur en 10 minuten 38 verbindingen gemaakt met Amerika, Algerije, Venezuela, Porto Rico en Honduras. Om 01.45 uur gingen we naar bed. Deze dag was ook weer warm en is de temperatuur niet veel verder dan 28 graden gekomen met zo af en toe bewolking.

Maandag, 24 september 2007 (9H20 dag)

Wederom een goede nachtrust gehad en zijn om 9.00 uur naar beneden gegaan om van het ontbijt te genieten wat bestond uit geroosterde boterhammen met scrambled eggs en bacon en melk en ananassap. We hebben eerst postzegels en wat lekkers bij de koffie gekocht. Na de koffie is Ans om 11.15 uur achter 20 meter gaan zitten en heeft 35 verbindingen in 45 minuten gemaakt onder 9H20. Om 12.05 uur heeft Arno het overgenomen en heeft 53 verbindingen gemaakt in 55 minuten. Om 13.00 uur zijn we naar de lunch gegaan wat bestond uit omelet kaas en omelet ham met oma frietjes. Om 14.25 uur is Arno weer verder gegaan op 20 meter en heeft nog eens 35 verbindingen gemaakt waarna hij het om 15.11 uur heeft overgelaten aan een ander. Daarna heeft Arno gewacht tot Gert-Jan (PE2EMS, 9H3EM) zover was dat alle computers draadloos het internet op konden. Voor je het weet ben je al weer onderweg naar het happy hour. Waar we gezellig hebben zitten kletsen over van alles en nog wat. Het diner bestond vandaag uit champignonsoep of kleine pizza of broodje gebakken ei, er was een lekker stukje vlees met gepofte aardappel of een stuk zalm met gepofte aardappel, het toetje was vandaag een aantal schijven ananas en een halve perzik. Na het diner zijn we weer naar de shack gegaan en hebben daar naar het Nederlandse rondje geluisterd wat niet erg wilde lukken dus werd er weer overgeschakeld naar de buitenlanders. Inmiddels is er ook een nieuwe Q-code toepassing ontdekt en wel QRC with wishkey of te wel gewoon Irish koffie. Dit zijn we uiteindelijk om 22.00 uur gaan drinken bij een plaatselijke gelegenheid. Terug in het hotel zijn we vrij snel naar bed gegaan nadat Arno de site weer van een update had voorzien. Het weer was redelijk maar op het laatst werd het behoorlijk bewolkt en werd het ook frisser. De temperatuur was overdag ongeveer 25 graden.

Dinsdag, 25 september 2007 (Eigen call dag)

We hadden voordat we gisteren naar bed gingen de wekker lekker vroeg gezet zodat we eens vroeg naar de shack konden. Maar dan zul je zien dat je door de wekker gaat en om 6.45 uur pas wakker wordt terwijl je om 6.00 uur op wilde staan. Tijdens het aankleden ontdekten we dat het behoorlijk regende en even later begon het ook nog te onweren. Iedereen begrijpt dat je dan geen transceiver aan gaat zetten. Ans is toen nog maar weer even gaan liggen en Arno is toch naar de shack gegaan omdat er nog achterstallige administratie van 9H20 lag die in de computer moest worden gezet. Sjirk was al in de shack en die was maar op internet gaan kijken omdat je niets kon doen. Uiteindelijk zaten we om 9.00 uur aan het ontbijt wat weer bestond uit geroosterde boterhammen met scrambled eggs en bacon en melk en ananassap. Het onweer verdween langzaam en in de shack hebben we toen de transceivers maar weer aangesloten. Arno is om 10.45 uur begonnen met verbindingen maken op 20 meter en had om 13.00 uur 94 verbindingen op papier staan. Dat zijn er niet veel maar alles moet leren. Ans is om 11.30 uur vertrokken naar Valleta met een aantal anderen uit de groep. Na de lunch die deze keer voor de verandering bestond uit omelet ham met oma frietjes is Arno om 14.45 uur achter de 17 meter transceiver gaan zitten en heeft daar in 1 uur en 25 minuten toch nog 32 verbindingen gemaakt. Daarna is Arno wat met de computer aan het rommelen geweest. Ans was om 18.00 uur terug en had een leuke en gezellige dag gehad. Ze had ondermeer een diaserie gezien over de geschiedenis van Malta. Na het happy hour hebben we het diner gehad wat deze maal bestond uit tomatensoep, omelet ham of kaas en een stukje gebak als toetje. Na het eten zijn we allemaal weer naar boven gegaan om te kijken of het Nederlandse rondje om 21.00 uur zou gaan lukken. Arno had de stoute schoenen aangetrokken en na 20 minuten vond hij het wel prima want het lukte weer niet met Nederland. Uiteindelijk bleek het op alle banden zo dood als een pier te zijn. Na 22.00 uur kwam er weer wat activiteit op 20 meter. Ans had zich achter 20 meter genesteld en heeft het geprobeerd. Eerst werkte ze een Canadees en een Amerikaan en verder kwam ze niet. Na de koffiebreak en veel lol heeft Ans de headset weer opgezet en is weer gaan roepen richting Amerika. Het kwam langzaam op gang en ze maakte uiteindelijk in 1 uur en 40 minuten nog 63 verbindingen waaronder 4 x Canada, 3 x Europa, 1 x Costa Rica, 2 x Mexico, 1 x Honduras en 52 x Amerika. Inmiddels was het bijna 00.30 uur en moest er nog het een en ander aan het logboek worden gedaan. Het was uiteindelijk 01.30 uur voordat we op bed lagen. Het weer knapte gaandeweg de dag op en werd toch nog redelijk. De temperatuur was overdag ongeveer 25 graden.

Woensdag, 26 september 2007 (9H20 dag)

We moesten vandaag een half uur vroeger opstaan om ook een half uur eerder te ontbijten want vandaag gingen we naar het eiland Gozo. Dit is een eiland van ongeveer 5 x 10 kilometer en dat is het. Na het ontbijt wat bestond uit geroosterde boterhammen met jam en een paar glazen ananassap hebben we ons klaar gemaakt voor vertrek naar Gozo. We werden door de chauffeur die in groepsverband vaker is gebruikt naar de haven gebracht om de oversteek te maken. Met de veerboot die behoorlijk slingerde door de harde wind en de daaruit voortkomende golven vaarden we naar Gozo. Aan Gozo zijde werden we door een chauffeur opgewacht die ons daar weer zou vervoeren. We zijn voor het eerst gestopt in Victoria en daar hebben we wat gedronken met de groep van totaal 7 personen. Daar hebben we een klim gemaakt naar een citadel en getracht enige fotoís te maken van de omgeving. De fotoís zijn wel gelukt maar de kwaliteit zou beter kunnen maar met dergelijke harde wind is een statief zeker aan te raden. We zijn op verschillende plaatsen geweest waarvan we eerst nog de namen moeten navragen want die zijn ons wel verteld maar die ben je daarna al weer snel vergeten. Veel van de plaatsen waar we zijn geweest liggen aan de kust en je kunt je wel voorstellen wat er gebeurd als het zo waait. Malta en Gozo bestaan voor het grootste gedeelte uit rotsen totaal kennen ze namelijk maar 6 zandstranden. Het water beukt behoorlijk op de rotskust en ook deze fotoís zijn redelijk gelukt. De bedoeling was dat we met de boot van 17.15 uur terug zouden gaan naar Malta. Om 16.15 uur wilde onze reisleider Wim nog graag ergens naar toe met de groep maar eigenlijk bleek dat de chauffeur geen zin meer had want ze zei dat ze dan te laat zou zijn voor de boot maar we stonden om 16.35 uur al bij de boot want ze kon schijnbaar niet rekenen (hi). Dus hebben we op ons gemak op de boot zitten wachten. Uiteindelijk waren we rond 18.00 uur weer bij het hotel en hebben we ons opgefrist voor het happy hour en aansluitend het diner. Het diner bestond uit groentesoep voor Ans althans diverse groenten tot puree gemalen en wat vocht er bij zodat het soep kan worden genoemd en voor Arno was het soort macaroni pijpjes met een rood sausje, aansluitend volgde kipfilet met aardappelen en als laatste een stukje taart. Het zal ons niet verbazen dat we schrikken als we thuis op de weegschaal stappen maar dat zien we dan wel weer. Verder hebben we niet veel meer ondernomen. De temperatuur was overdag ongeveer 25 graden met zeer veel wind die tegen de avond toch wat ging liggen.

Donderdag, 27 september 2007 (Eigen call dag)

We hadden besloten vandaag wat vroeger op te staan om te kijken of er in de shack al wat te beleven was op de frequenties. Om 6.45 uur waren we opgestaan en zijn na ons te hebben gewassen en aangekleed naar de shack gegaan. Om 7.45 uur kwamen we in de shack waar Sjirk al actief was op 20 meter. Toen hebben wij maar geluisterd op 40 en 15 meter waar weinig tot niets te doen was. Toen maar even via internet de krant bekeken om op de hoogte te blijven van het Nederlandse nieuws. Om 9.00 uur naar het ontbijt gegaan wat voor de verandering bestond uit geroosterde boterhammen met scrambled eggs en bacon en melk en jus dí orange. Om 9.45 uur is Ans achter 20 meter gaan zitten en heeft daar in 1 uur en 15 minuten 40 verbindingen gemaakt met hoofdzakelijk Europa. Na de koffie was iemand anders aan de beurt om zijn geluk te beproeven op 20 meter. Wij hebben toen tijd genomen voor onze administratie en dergelijke. En voor je het weet is het alweer tijd voor de lunch. Ans had tosti kaas en Arno had omelet ham en daarbij ijsthee. Na de lunch rustig aan gedaan. Om 15.50 uur is Arno achter 20 meter gaan zitten om zijn geluk te beproeven. In 1 uur en 30 minuten heeft hij 50 verbindingen gemaakt met bijna allemaal Europa met als leuke uitschieter Ivoorkust. Om 18.00 uur is Ans weer gaan zitten en heeft in 1 uur tijd toch nog 25 verbindingen gemaakt en Arno nog 1 met moeder Dieuw, PA3CEB. Toen snel naar beneden om nog even bij het happy hour aan te sluiten. De diner groep was niet groter dan 9 personen omdat de andere 7 naar Sliema waren voor een avondboottocht en daar dus hebben gegeten. Wij hadden spaghetti bolognese, omelet kaas en omelet ham omdat we niet voor het vage vlees wilden gaan. Als toetje hadden we een paar stukjes perzik. Daarna hebben we zitten luieren in de shack en een beetje zitten computeren op internet. Ook hebben we nog een echolink verbinding gemaakt met Foeke, PA3FNT, met een Kenwood TH-D7 welke van Peter, 9H3YT is via een opstap punt op Malta. Dat was wel even leuk terwijl we over het dak van het hotel liepen met de porto een verbinding maken met Nederland. Daarna zijn we maar naar bed gegaan. De temperatuur was overdag ongeveer 28 graden met veel zon.

Vrijdag, 28 september 2007 (9H20 dag)

We hadden besloten vandaag ook weer vroeg op te staan om te kijken of er in de shack al wat te beleven was op de frequenties. Om 6.30 waren we opgestaan en zijn na alle dagelijkse handelingen naar de shack gegaan. Om 07.30 uur was Sjirk al volop aanwezig en druk op 20 meter. Arno heeft eerst op het dx/cluster gekeken welke frequentie eventueel wat op zou leveren. Hij koos voor 40 meter en heeft daar vanaf 7.45 uur in 50 minuten uiteindelijk 15 verbindingen gemaakt. En dan is het alweer bijna tijd voor het ontbijt. Om 9.00 uur waren we bij het ontbijt wat nu weer bestond uit geroosterde boterhammen met scrambled eggs en bacon en melk. We weten dat het eentonig klinkt maar als dat de keuze is en de andere keuze jam dan kies je toch voor iets wat goed vult. Na het ontbijt even naar boven om je dagelijkse medicijnen in te nemen en toen zijn we naar de boulevard gelopen om wat fotoīs te maken. We hebben gelijk ook wat inkopen gedaan en zijn daarna weer naar het hotel gegaan. Het was overigens behoorlijk warm buiten. We hebben in de shack bij de airco even bij zitten komen voordat we nog weer even naar buiten zijn gegaan. Om ongeveer 12.00 uur waren we weer terug in het hotel. Hebben het rustig aangedaan tot de lunch. De lunch bestond voor ons uit een groot bord oma frietjes met een beetje zure mayonaise, ijsthee en melk. We zijn na de lunch even naar de kamer gegaan en daar heeft Arno in een uurtje tijd bijna alle bomen op Malta omgezaagd (ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz). Toen zijn we op ons gemak naar de shack gegaan om te zien wat daar allemaal te beleven was. Om 17.35 uur is Ans achter 20 meter gaan zitten om een alternatief Nederlands rondje te houden omdat de condities het ís avonds niet toelaten. Ze heeft 9 Nederlandstalige stations gewerkt in 40 minuten en daarnaast nog een aantal Europeanen. Arno heeft om 18.30 uur heeft Arno in 30 minuten 10 Nederlandse stations gewerkt. Daarna zijn we snel naar beneden gegaan om nog even deel te nemen aan het happy hour. Aansluitend hadden we het diner bestaande uit bloemkoolsoep, gegrilde halve kip en oma frietjes en bijna geen groente en als toetje weer een stukje taart. Na het diner even naar de kamer om aan onze story te werken. Toen werd er om 21.15 uur op de deur geklopt of we zin hadden om nog even over de boulevard te lopen. Dat hebben we gedaan en het was een aangename temperatuur. Daarna zijn we weer naar het hotel gegaan en zijn daar verder gaan werken aan de story. Uiteindelijk komen we tot de conclusie dat onze story wel heel erg eentonig is maar dat wij ons prima vermaken en onze rust nemen waar we ook zo aan toe waren. Het updaten op internet doen we morgen want we hebben geen zin meer om van de kamer af te gaan. De temperatuur was overdag ongeveer 29 graden met zeer veel zon.

Zaterdag, 29 september 2007 (Eigen call dag)

We hadden besloten vandaag ook weer vroeg op te staan om te kijken of er in de shack al wat te beleven was op de frequenties. Om 6.30 waren we opgestaan en zijn na alle dagelijkse handelingen naar de shack gegaan. Om 07.30 uur was Sjirk al volop aanwezig en druk op 20 meter. Arno heeft eerst op het dx/cluster gekeken welke frequentie eventueel wat op zou leveren. Er was weinig tot niets te beleven dus hebben we er voor gekozen de site te updaten en verder een beetje op internet te kijken. Om 9.00 uur zijn we naar het ontbijt gegaan en hebben daar genoten van geroosterde boterhammen met scrambled eggs en bacon en melk en lekkere thee want Bea, PA0XYL had er voor gezorgd dat er speciaal water was voor de thee. Want de thee die hier normaal werd geserveerd werd door velen vergeleken met zeepsop. Na het ontbijt zijn we via de kamer naar de shack gegaan en daar heeft Arno in 40 minuten 18 verbindingen gemaakt. Daarna is Ans gaan zitten en heeft in 2 uur minus de koffiepauze van 30 minuten toch nog 49 verbindingen gemaakt. Voordat Ans achter 20 meter ging had zij eerst op 40 meter nog een verbinding met Vaticaanstad (HV50VR) gemaakt. Om 13.00 uur zijn we alweer gaan lunchen want ja de tijd vliegt hier gewoon alsof het niets is. Voor de verandering bestond onze lunch uit omelet kaas en omelet ham met oma frietjes en daarbij melk en ijsthee. Na de lunch zijn we lekker naar onze kamer gegaan en hebben de administratie bijgewerkt en hebben het verder rustig aan gedaan. Om 17.30 uur zijn we weer richting shack gegaan om te kijken of het alternatieve Nederlandse rondje ging lukken. Het lukte niet dus dat was een tegenvaller. Om 18.30 uur is Ans gaan zitten voor het alternatieve rondje en toen lukte het wel zij werkte dan ook 12 Nederlandstalige stations. Het was jammer dat het na een half uur plotseling over was met Nederland. Robert, PD2RCW maakte verbinding en dat ging nog probleemloos en er zou nog een Jan komen maar dat lukte niet meer er kwam gewoonweg geen enkele Nederlander meer door. Wij zijn snel naar het happy hour gegaan en daarna direct weer dineren. Het diner bestond voor ons uit groentesoep voor zover je dat kunt zien, daarna hadden we gegrilde halve kip en oma frietjes en bijna geen groente en als toetje hadden we twee halve perziken. Na het diner zijn we weer naar de shack gegaan en heeft Ans kans gezien in een half uur toch nog 9 verbindingen te maken met alleen maar Europa daarna kwam er niemand meer retour op haar CQ. Daarna heeft Arno het nog een half uur geprobeerd maar dat leverde uiteindelijk maar 1 Zwitser op. Andre en Arno zijn daarom dan ook maar gaan experimenteren met mixwin voor de digitale modes. We zijn om ongeveer 23.00 uur naar onze kamer gegaan en lagen om 24.00 uur op bed. De temperatuur was overdag rond de 28 graden en er was zo af en toe wat sluier bewolking.

Zondag, 30 september 2007 (9H20 dag)

We hadden besloten vandaag maar te blijven liggen om gewoon naar het ontbijt te gaan in plaats van de shack. Het ontbijt bestond uit geroosterde boterhammen met jam en een kopje lekkere thee. Om 9.45 uur waren we in de shack en is Arno direct achter 20 meter gaan zitten. Omdat er besloten was om al een aantal antennes af te breken had Arno voor zich zelf besloten nog even van de gelegenheid gebruik te maken om nog wat meer verbindingen in zijn logboek te krijgen onder zijn eigen call. Arno heeft in 1 uur en een kwartier 51 verbindingen gemaakt. Na de koffiepauze hebben Ans en Arno eerst Ton, PA3BYF gebeld om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Hierna is Arno gaan helpen met het afbreken van de antennes en samen met Peter heeft hij de 12 meter antenne naar beneden gehaald en gedemonteerd. Later heeft hij de 80 meter dipool naar boven gehaald en op het dak gelegd zodat de mensen die dat vaker hebben gedaan hem netjes op kunnen bergen. Ans heeft in de tussentijd wat fotoīs gemaakt van de personen die de antennes aan het slopen waren. De antennes die er nu nog staan zijn die voor 40, 20 en 17 meter. Morgen na het ontbijt wordt de rest afgebroken en de shack opgeruimd. Om 13.00 uur was het alweer lunchtijd voor ons bestond de lunch uit omelet en omelet ham met oma frietjes en daarbij melk en ijsthee. Na de lunch zijn wij naar de kamer gegaan om aan ons dagboek te werken en de administratie van de gemaakte verbindingen te verwerken. Hierna zijn we om ongeveer 15.45 uur weer naar de shack gegaan om daar even te kijken en Ans heeft de koffie aangezet zodat we met zín allen een lekker bakje koffie hadden op het dak van het hotel. Om 16.35 uur is Ans nog achter 20 meter gaan zitten en heeft toen nog 33 verbindingen gemaakt en heeft om 17.35 uur het overgegeven aan Gert-Jan zodat die zijn aantal verbindingen ook nog op kon schroeven. Om 18.30 uur is Ans nog even voor het Nederlandse rondje gaan zitten omdat het de laatste kans was voor Nederland omdat we vanavond met zín allen uit eten gingen. Ze heeft nog 8 Nederlandstalige stations blij kunnen maken met 9H20. Door deze laatste verbindingen staat de teller van Ans op 410 verbindingen. Om 19.00 uur zijn we naar het happy hour gegaan en daarna zijn we om 19.30 uur met de hele groep naar restaurant Incognito gelopen. Het eten bestond uit broodjes vooraf, een overheerlijke groentesoep gemaakt van verse groente, daarna chateaubriand met een groentemix, aardappeltjes en frietjes. We kregen ook een taart omdat we natuurlijk moesten vieren dat de VRZA DX-peditie haar 20 jarig bestaan vierde. Als toetje hadden Ans en Arno chocolade-ijs. Het was erg gezellig en voor we er allemaal erg in hadden was het al 00.25 uur. Het was ongeveer 00.45 uur dat we op onze kamer waren om naar bed te gaan. Dit was ook een mooie  dag met zon en een temperatuur van 28 graden.

Maandag, 1 oktober 2007

Om 7.15 uur opgestaan zodat we dit verhaal voor de laatste keer kunnen updaten op internet. Hopelijk heeft Arno de kans om de 400 verbindingen ook nog vol te krijgen voor het ontbijt maar dat zal waarschijnlijk niet gaan lukken. Om 9.00 uur is er weer ontbijt wat deze keer bestaat uit geroosterde boterhammen met scrambled eggs en bacon en melk en lekkere thee. Na het ontbijt hebben Peter, Gert-Jan en Arno de 17 meter antenne naar beneden gehaald en alles gedemonteerd zoals het moest. Sjirk was aangewezen om alle kabels te bundelen. Later hebben Peter en Arno de 40 meter piramide antenne naar beneden gehaald. Terwijl de overige heren bezig waren met de 3 elements beam welke hoofdzakelijk voor 20 meter is gebruikt te demonteren. Toen alles gedemonteerd was hebben we lekker met zín allen in de schaduw van koffie en koekjes zitten genieten. Na de uitgebreide koffiepauze hebben we gezamenlijk de antenne materialen en rotoren opgeborgen op het dak en onder het afdak. Nu werd het tijd om de kratten waar de overige materialen in zitten op te ruimen. Maar eerst zijn we gaan lunchen omdat het daar ook alweer tijd voor was. De lunch bestond deze keer uit omelet en omelet ham met oma frietjes en daarbij melk en ijsthee. Na de lunch gingen we weer naar de radiokamer om de rest op te ruimen. Ans heeft Els geholpen met het opruimen van de koffiespullen waarvan ook een groot deel achterblijft op Malta. Tijdens de werkzaamheden van alle heren was Arno niet lekker geworden wat waarschijnlijk door de warmte is gekomen ondanks zijn hoofddeksel, want het was weer behoorlijk warm op Malta en dus ook op het dak. Na het opruimen was het tijd om te luieren en dat hebben we gedaan op het balkon met een puzzelboekje. Om 18.30 uur was het alweer tijd voor het laatste happy hour waar we door Ruben werden getrakteerd omdat hij voor een volgend duikexamen was geslaagd. Om ongeveer 19.40 uur gingen we richting buiten zwembad bij het hotel om met zín allen te gaan barbecuen. Jaap was inmiddels de karbonades aan het kruiden en dat waren geen kleintjes. Jaap was het nog niet verleerd na al enige jaren van zijn pensioen te genieten. Verder waren er nog kippenpootjes, worstjes, pindasaus gemaakt door Ruben, andere sausjes en stokbrood. Tevens was er ook van alles te drinken zoals rode wijn, witte wijn, bier, water, ijsthee en bitterlemon. Het was zeer gezellig en we hebben veel gelachen. Ook heeft Wim nog een toespraak gehouden als afsluiting van de 20ste DX-peditie. Om 22.30 uur was het afgelopen en hebben we nog even in de bar gekeken en zijn om ongeveer 23.00 uur naar onze kamer gegaan om van een goede nachtrust te genieten want morgen wordt het een lange dag van veel wachten en veel reizen. Het was een mooie dag met bijna 30 graden.

                   

Dinsdag, 2 oktober 2007

Om 8.00 uur opgestaan en het een en ander voorbereid om na het ontbijt de koffers in te kunnen pakken want ja het is voorbij wat ons nog restte was de terugreis naar Emmeloord. Om 9.15 uur zijn we naar het ontbijt gegaan en hebben daar genoten van geroosterde boterhammen met jam en een kopje thee. Tijdens het ontbijt krijgen we dienstmededeling 1000 (hi) deze bestaat uit het feit dat we om 10.00 uur een fotoshoot hebben en dat we om ongeveer 12.15 uur beneden moeten zijn met onze koffers want rond die tijd zullen we worden opgehaald. Om 12.30 uur waren we al onderweg naar het vliegveld. Om 12.50 uur stonden we voor de ingang van het vliegveld. Daar hebben we eerst het restaurant opgezocht om met zín allen wat te nuttigen. Om 14.20 uur zijn we naar beneden gegaan om in te checken en dat duurde werkelijk 2 langen en 2 korten. De medewerker achter de balie maakte het ingewikkelder dan het was. Alle koffers werden gewogen en moesten eerst weer op de trolleys worden gezet en als het totaal gewicht was bepaald moest er worden gecontroleerd of er wel voor betaald was. Vervolgens was het in orde en moesten de koffers worden gelabeld. Wat we geen van allen begrepen was dat hij de koffers eerst weer ging wegen en dan pas labelen. De mensen die achter ons stonden te wachten hadden inmiddels wortel geschoten. Toen dat allemaal klaar was kregen we onze boardingkaart en konden we door de douane. Om 16.00 uur stonden we in de bus om naar het vliegtuig te worden gebracht. We zaten ruimer in het vliegtuig want het was een Airbus 310. Om 16.15 uur begon het vliegtuig te taxiŽn. Het was ongeveer 19.20 uur dat het vliegtuig landde op Nederlandse bodem. We hadden minder last van onze oren omdat we nu kauwgum hadden. Het duurde uiteindelijk tot 20.15 uur voordat we alle koffers en kisten hadden. Daar hebben we afscheid van iedereen genomen en zijn toen richting de trein gegaan. Deze vertrok pas om 20.57 uur dus hebben we eerst een saucijzenbroodje genomen. Het was 22.00 uur dat we aankwamen op station Lelystad. Hier zouden we om 22.22 uur de Qliner nemen naar Emmeloord maar het was uiteindelijk 22.40 uur voordat de bus er was. Deze 20 minuten vertraging heeft de chauffeur terug kunnen brengen tot 15 minuten toen we in Emmeloord aankwamen. Hier werden we al opgewacht door onze buurvrouw die ons naar huis heeft gereden. Dan ben je inmiddels ruim 11 uur onderweg geweest en is het ook nog eens wennen aan de Nederlandse temperatuur die zeer koud aanvoelde. We hebben de spullen in huis gezet en zijn toen nog in de auto gestapt om Dieuw, PA3CEB gedag te zeggen. Daar werden we onthaald met koffie en puddingbroodjes. Het was uiteindelijk 2.00 uur voordat we naar bed gingen. Het was op Malta op het moment van vertrek ongeveer 27 graden met lichte bewolking en in Nederland bij aankomst ongeveer 13 graden met bewolking.

Conclusie van deze vakantie

De vakantie is voorbij maar we komen tot de conclusie dat we een geweldige goed verzorgde vakantie hebben gehad. Alle lof gaat uit naar de organisator van deze vakantie zijnde VRZA Holidayís. Het was een vakantie waar alles mocht en niets verplicht was. Als je op je kamer wilde blijven deed je dat. Wilde je het hele eiland over kon dat ook op eigen gelegenheid. Als er iets georganiseerd was mocht je zelf bepalen of je mee wilde gaan. Het enige wat je dan moest doen was betalen en op tijd zijn. Het was een gezellige groep waar we veel mee hebben gelachen en vooral goed contact hadden. Als het aan ons ligt en we toestemming krijgen van de personen die ons daar toestemming voor moeten geven gaan we zeker nog eens en dan ook langer als dat kan. Nu wachten we de datum af wanneer de reŁnie zal zijn.

Last update 06.10.2007 19:57 local time